Hej alla Grannsamverkare!

Hoppas ni alla har haft en skön sommar!

Här kommer äntligen sommarens brottsstatistik för juni, juli och augusti månad, ang bostadsinbrott i Uppsala.

Under sommaren har det polisanmälts 20 st bostadsinbrott i villa, och 18 st bostadsinbrott i lägenhet varav ett är brottsrubricerat som grovt rån.

I början av sommaren drabbades de södra delarna av Uppsala av ett flertal bostadsinbrott. Grannar till de drabbade gjorde iakttagelser varpå misstänkta gärningsmän kunde gripas. I slutet av sommaren har Björklinge drabbats av ett flertal bostadsinbrott. Tips och iakttagser från boende i området är oerhört viktiga för Polisen!  

Under sommaren har jag haft möjlighet att gå igenom gamla kontaktuppgifter till er Grannsamverkare, och då hittat kontaktombud som tidigare inte fått mail från mig med brottsstatistik. Därför vill jag på nytt informera om att jag är ny kontaktperson för Grannsamverkan, efter Hans Wallin som gick i pension i mars 2017. Och jag kommer efter varje månads slut att skicka mail med brottsstatistik till er kontaktombud för Grannsamverkan, som ni sedan förmedlar ut till alla Grannsamverkare i era respektive bostadsområden. Ni får gärna hör av er till mig via mail med tips och iakttagelser från era bostadsområden.

Jag kommer den 11 oktober kl 19-21 att bjuda in er kontaktombud till ett informationsmöte ang Grannsamverkan. Boka gärna in detta datum redan nu, så återkommer jag med inbjudan vid senare tillfälle.

Medborgardialog kommer att hållas den 21 september vid Resecentrum, där Polisen samverkar med Uppsala kommun för att få era synpunkter kring just Resecentrum.

Jag vill passa på att tipsa om Uppsala kommuns Felanmälan-App, där man enkelt kan göra en felanmälan på kommunens anläggningar och markområden, samt  uppsalaparkering.se

 angående parkeringsproblematik.

Mvh

Insp Ulrika Andersson
Områdespolis
Lpo Uppsala & Knivsta
Region Mitt
Tfn: 0730-856510