Hej alla kontaktombud för Grannsamverkan i Uppsala kommun! Sommaren är snart slut och vi har nu en annorlunda höst framför oss!

 

Ett flertal nya Grannsamverkangrupper har under våren och sommaren startats upp digitalt på distans, med anledning av pandemin.

Jag har därför inte haft möjlighet att träffa er personligen, och med anledning av det kommer här en liten presentation av vad jag som områdespolis i Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta sysslar med:

 

Som områdespolis arbetar jag i huvudsak med brottsförebyggande arbete i samverkan, såsom Grannsamverkan, Volontärverksamhet och samverkan mellan skola, socialtjänst, polis och fritid (SSPF). Jag brukar presentera mig som en ”mötespolis”, och arbetar väldigt nära våra båda kommunpoliser Lisa Sannervik i Uppsala och Jonas Jeffsell i Knivsta. Till min hjälp har jag områdespolis Hilda Degeryd, som några av er redan träffat och haft mailkontakt med. Jag arbetar inte minutoperativt, och kan vara svår att nå per telefon. Jag hänvisar därför er som kontaktombud för Grannsamverkan till denna mail, och lovar er återkoppling fast det ibland kan ta lite tid.

 

Jag vill tacka för mail med iakttagelser och tips, och påminner om att vid PÅGÅENDE BROTT alltid ringa: 112

Sen räcker tyvärr inte polisens resurser till att skicka en polispatrull till varje inringt telefonsamtal. Vår ledningscentral arbetar ständigt med att prioritera våra resurser i yttre tjänst. Därför är det oerhört viktigt att ni förmedlar registeringsnummer, färg, bilmodell och riktning på misstänkta fordon, samt ungefärligt signalement med kön, ålder, längd, kroppsbyggnad, klädsel på misstänkta personer ni ser. Och jag vet personligen att det ger positiva resultat!

 

Jag vill passa på att informera om polisens e-tjänster på hemsidan: polisen.se Där man kan polisanmäla stöld, bedrägeri och parkeringsskada, samt lämna tips och iakttagelser. Man kan även söka tillstånd, boka tid för pass och id-handling, samt skriva ut diverste blanketter. Det går även att via hemsidan följa polisen på sociala medier. Till er som använder Facebook så finns vi på: Polisen Uppsala län, där vi kontinuerligt informerar om vårt operativa och brottsförebyggande arbete i länet.  

 

Avslutningsvis kommer här också ett utskick över polisanmälda fullbordade bostadsinbrott i villa, lägenhet och fritidshus under juli-augusti månad. Se bifogad fil. Se även bifogade infoblad.

 

Mvh

 

Områdespolis Ulrika Andersson

Lokalpolisområde Uppsala & Knivsta

Polisområde Uppsala

Region Mitt