Hej alla Grannsamverkare!

Jag hoppas innerligt att ni haft en skön sommar!

 

Några av er har under vår och sommar drabbats av skogsbränder och översvämningar i källare och garage. Jag hoppas att en god och aktiv grannsamverkan underlättat i dessa situationer!

 

När det gäller bostadsinbrott i Lokalpolisområde Uppsala & Knivsta, så fortsätter sifforna efter sommaren att visa på en minskning av inbrott med 36 % mot förra året.  Se bifogade filer med brottsstatistik över bostadsinbrott i villa och lägenhet under juni-augusti i Uppsala.  

 

Med anledning av den sociala oro som finns i vissa delar av Uppsala jobbar polisen bl a med att hjälpa intresserade att starta  Grannsamverkan i dessa områden, något som är bristfälligt. För att på så sätt öka tryggheten i dessa bostadsområden!

 

Skulle man inom Grannsamverkan vara intresserade av att nattvandra, så hänvisar jag till Ungdomsjouren på Socialtjänsten, som bedriver nattvandring genom nattvandring.nu. Gå gärna in på hemsidan och ta del av mer information. Genom nattvandring.nu får man material, utbildning, försäkring mm.

Ungdomsjouren nås via mail: uppsalaungdomsjour@uppsala.se.

 

Under oktober kommer jag att rekrytera fler polisvolontärer till Uppsala & Knivsta. Ni som är nyfikna och intresserade är välkomna till ett informationsmöte den 1 oktober kl 19 på polishuset i Uppsala. Någon föranmälan krävs inte.

 

Sprid gärna informationen till er grannar!

 

Mvh

 

 nsp Ulrika Andersson

Områdespolis

Lpo Uppsala & Knivsta

Region Mitt