Hej alla kontaktombud för Grannsamverkan i Uppsala kommun!

 

Ni representerar idag 234 st Grannsamverkangrupper med sammanlagt 8751 st hushåll! Och intresset av att starta Grannsamverkan kvarstår, trots dessa Coronatider. Under våren har vi pga smittspridningen inte kunnat bjuda in grannar till informationsmöte på polishuset, och jag planerar därför att hålla ett informations- och utbildningstillfälle så snart det bara går. Förhoppningsvis blir det under hösten!

 

Maj månad är slut och sommaren är här! Endast 5 st fullbordade bostadsinbrott samt ett försök till bostadsinbrott har polisanmälts i kommunen under maj månad. Se bifogade fil..  

 

Polisen har den senaste tiden märkt av ett flertal inbrott på skolor där stöldbegärligt gods som elektronik tillgripits, och uppmanar er som bor granne till en förskola eller skola att gärna gå förbi vid tillfälle under dagtid och höra av er om ni ser något misstänkt!

 

Kom ihåg inför sommaren: Låt det se ut som om du är hemma!

Vid pågående brott: Ring 112! Tänk på signalement, registreringsnummer och riktning!

Övriga ärenden så som polisanmälan och tips: Ring 114 14 eller gå in på hemsidan polisen.se

 

Information och iakttagelser ang tillhåll bland ungdomar, fester mm går bra att förmedla till Uppsala Ungdomsjour på Socialtjänsten: uppsalaungdomsjour@uppsala.se eller per tfn 072-5936398.

 

Mvh

 

Områdespolis Ulrika Andersson

Lokalpolisområde Uppsala & Knivsta

Polisområde Uppsala

Region Mitt