Hej alla Grannar inom Grannsamverkan i Uppsala!

 

Ni är nu närmare 9 000 st. hushåll, uppdelade i 200 st. Grannsamverkangrupper!

Och intresset att starta Grannsamverkan fortsätter att öka!

 

18 st. bostadsinbrott polisanmäldes under januari 2019 i Uppsala.

Se bifogade filer över polisanmälda bostadsinbrott i Uppsala.

 

Som ni kan se har Norby och Årsta varit särskilt drabbade, och i helgen polisanmäldes ytterligare 3 st. bostadsinbrott i Norby.

Därför bör kontaktombuden i Norby informera sina grannar om fortsatt ökad vaksamhet!

 

Via hemsidan polisen.se går det nu att skicka mail ang. Grannsamverkan i Uppsala & Knivsta:

grannsamverkan-lpo-uppsala-knivsta@polisen.se

Vill ni beställa material, lämna tips & iakttagelser, komplettera kontaktlistor eller uppdatera kontaktuppgifter, så använd gärna denna mail.

 

Polisen bedriver en informationskampanj, där vi varnar för falska telefonsamtal!

-         Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som kontaktar dig. Ingen seriös aktör skulle be dig om det per telefon.

-         Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

-         Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

-         Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

-         Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

 

Är du vårdnadshavare?

Unga personer lockas till kriminalitet genom att bli PENNINGMÅLVAKTER.

Det blir vanligare att kriminella vill rekrytera ungdomar och unga vuxna att tvätta pengar som kommer från brott. De unga luras, lockas eller tvingas att ta ut eller föra över pengar från sina konton som de själva fått överfört. Detta gör dem till penningmålvakter!

 

Sprid denna information till dina grannar! Lycka till med Grannsamverkan!

 

Mvh

 Insp Ulrika Andersson

Områdespolis

Lpo Uppsala & Knivsta

Region Mitt