BROTTSSTATISTIK FRÅN LOKALPOLISOMRÅDE UPPSALA UNDER JANUARI 2017:

Bostadsinbrott:

170102  Eriksbergsvägen. Villa. Krossat fönster. Stöld av datorer mm varav en ipad går in via sökfunktion på adress i Gränby. En misstänkt gärningsman.

170108  Flogstavägen. Målsägande är hemma när det ringer på dörren. Hon väntar inte besök och öppnar inte. Hör hur någon rycker i dörrhandtaget, ser genom kikhålet att två män står där och att man börjar bearbeta låset. Hon öppnar då dörren och männen säger ”sorry” och börjar springa därifrån. Männen var ca 30-40 år. 

170108 Luthagsesplanaden. Lägenhet. Krossad ruta. Där man sträckt in handen och fått tag i smycken.

170110-11 Johannesbäcksgatan. Lägenhet. Kvinna som får samtal av sitt ex som uppgett att det varit inbrott i hennes bostad. Okänt vad som stulits.

170114 -15 Reykjaviksgatan. Villa. Uppbrutet källarfönster. Altandörrsfönster har man inte lyckats få genomslag på. Man har gått ut via ett annat fönster och en byrå har ställts mot ytterdörren på insidan.  Tillgrepp av Schweiziska franc och Euros av okänt värde.

170115 Björkhagsvägen. Villa. Sönderslagen ruta i altandörr. En fåtölj har ställts mot entredörren på insidan.  Okänt tillgrepp.

170116 Hedenbergsvägen, villa, krossat fönster till vardagsrum, okänt tillgrepp.

170116  Valhalls väg, Villa, okänd har med verktyg gjort åverkan på låset till villans ytterdörr.

170117  Hörnstensvägen, villa, krossat fönster. Granne såg två personer lämna platsen. Liknande skoavtryck i snön som inbrottet på Björkhagsvägen 15/1.

170117 Heimdalsvägen, villa, uppbrutet badrumsfönster, tillgrepp av bland annat smycken.

170117-18 Ingvarsgatan, villa, krossat fönster.Huset var tömt på värdesaker av ägaren innan inbrottet.

170118  Rälsvägen, villa. Granne observerade en bil som stannade utanför villan, två personer gick sedan in på tomten, grannen såg sedan ficklampsljus och hörde hur ett fönster krossades. Efter några minuter lämnade personerna platsen i bil. Bilen påträffad i Vänge 170119 i samband med inbrott i lägenhet. Gärningsmän greps och skospår verkar stämma överens med flera inbrott.

170118 Kälkvägen, villa. Krossat fönster vid altandörr, okänt tillgrepp.

170118 Ekolnsvägen, villa. Uppbrutet fönster på baksidan av villan. Okänt tillgrepp.

170119 Kronåsvägen, lägenhet. Målsägare upptäckte två gärningsmän i lägenheten som hade brutit upp ett fönster. Personerna avvek och i hundspåret anträffades ett smycke.

170114-19  Hässjevägen, villa. Krossat fönster i altandörr. Ägaren är äldre och bor ej i huset för närvarande, okänt tillgrepp.

170120-21 Norrlandsgatan, villa. Uppbruten altandörr, tillgrepp av bland annat smycken.

170123 Stenhagsvägen. Lägenhet. Målsägandelämnar fönster intill balkongdörr öppen när hon åker hemifrån. Troligt att man öppnat balkongdörren därifrån. Tillgrepp av 3 pass.

170123 Björklinge, Sågtimmervägen. Lägenhet. Okänt hur man tagit sig in.

170105 - 26 Rödhakevägen.  Villa. Huset obebott. Krossad ruta i altandörr.

170126  Citrinvägen. Lägenhet. Tv- saknas.           

170122 – 27 Frejs väg 19b. Villa. Uppbrutet fönster. Okänt vad som stulits. Troligtvis smycken.

170128 Banvägen. Inneboende i hus som plötsligt ser maskerad person inne i huset. Den maskerade försvinner springande. Okänt vad som stulits.

 

 

 

 

Taxibilar:

Ett flertal anmälningar om inbrott i taxibilar i Uppsala har upprättats. En misstänkt gärningsman född -98 har gripits. En taxichaufför som sov i en taxibil, bevittnade händelsen varpå gärningsmannen kunde gripas.

 

Bilinbrott:

Flertal bilinbrott i VW Passat och BMW där bl a airbags tillgripits. Främst i Fålhagen, men har tidigare förekommit i Nåntuna, Bergsbrunna och Sunnersta.

 

Skolor & fritidsgårdar:

Gottsunda skolan, Gottsunda fritidsgård och Sunnerstaskolan har utsatts för inbrott . Gottsunda skolan och Sunnerstaskolan vid två tillfällen.

Bergaskolan har blivit utsatt för ett inbrottsförsök.

Skadegörelse av smällare på Västra Stenhagenskolan.

Eriksbergssskolan har haft inbrott. 5 rutor har krossats och man har gått in genom ett av dessa. Okänt vad som stulits.

Katarinaskolan på Trädgårdsgatan har haft inbrott och man har stulit flera datorer. En fönsterruta krossad till personalkontoret.

Bolandsskolan har haft inbrott. Okänt vad som stulits.

En ruta har krossats på Fritidsgården Uven vid Brantingstorg. 3 personer ses springa i samband med detta.

På Von Bahrsskola vid Heidenstam kastas en slägga in genom ett fönster. Detta när flera personer befinner sig i omklädningsrummet.