Hejsan!

Här kommer en något försenad brottsstatistik för mars 2017 (även i PDF-fil). Ber om ursäkt för detta!

Jag vill passa på att informera om att man i början av mars upptäckte klisterlappar uppsatta på brevlådor i Gävle, och satte detta i samband med bostadsinbrott. Inbrottstölder i bilar av märket BMW & Audi forsätter. Där man bl. a. tillgriper rattar, airbags mm.

Jag påminner om att då man ser en mystisk bil i området: Notera/fotografera och kontrollera gärna svenska regnr med Transportstyrelsen.

Har man haft bostadsinbrott i området, så är risken stor att gärningsmännen inom 14 dagar återkommer till området för att begå nya brott.

Irländska asfaltsläggare är tillbaka i Uppsala kommun. Inkom gärna med information om platser där de bosätter sig till mig. Jag har tagit reda på vad det är som gäller för markägare, och återkommer ang detta i ett senare mail.

Som ni sett i brottsstatistiken förekommer en hel del skadegörelse på våra skolor i kommunen. Ni som bor i närheten av en skola: Ta gärna en promenad runt skolan och ring polisen om ni ser något pågående brott eller redan inträffad skadegörelse. Jag tar gärna emot information från er via mail, om var ungdomarna uppehåller sig i era områden under vår och sommar.

Jag skickar även med en intressant erfarenhetsberättelse ang Mobil organiserad brottslighet från Polisen.

Mvh

Ulrika Andersson

Områdespolis/Grannsamverkan & SSP

Lpo Uppsala & Knivsta