Hej alla Grannsamverkare i Uppsala kommun!

 

Här kommer ett utskick ang polisanmälda fullbordade bostadsinbrott under februari månad fram till dags datum. Se bifogade filer.

 

Ett flertal av er har önskemål om brottsstatistik ang andra typer av brott, men då måste jag hänvisa till BRÅ. Detta är jag också mycket tydlig med, då jag informerar/utbildar nya Grannsamverkangrupper på polishuset i Uppsala.

 

Varje hushåll som är med i Grannsamverkan får 2 st klistermärken att sätta vid entrédörr och altan/balkongdörr. Jag utgår då ifrån en upprättad kontaktlista med namn och adress på varje hushåll som är med i Grannsamverkangruppen, och som upprättats av kontaktombud. Lämplig blankett finns på hemsidan: www.samverkanmotbrott.se  

 

På denna hemsida finns mycket bra information om Grannsamverkan. Hänvisa gärna er grannar dit!

 

Avslutningsvis varnar Polisen för bedrägeriförsök genom telefonsamtal till främst äldre personer, där man uppger sig ringa från Polisen. Brottsoffret uppmanas att bekräfta sin identitet med hjälp av bank-id. Polisen arbetar inte så!

 

Inför kommande skatteåterbäring vill jag också passa på att varna för falska sms och mail från Skatteverket ang skattereduktion, med bifogad länk. Gå inte in på bifogad länk!

 

Mvh

 

Områdespolis Ulrika Andersson

Lokalpolisområde Uppsala & Knivsta

Polisområde Uppsala

Region Mitt