Hej alla kontaktombud för Grannsamverkan i Uppsala!

 

Här kommer information om de bostadsinbrott som polisanmälts i Uppsala under februari månad.

Som ni kan se har Norby och Vilan/Nåntuna drabbats av ett flertal bostadsinbrott. Se bifogade filer.

 

Ett av dessa inbrott har brottsrubricerats som ett försök till grov stöld, med anledning av att gärningspersonen försökt bryta upp eller lyfta av ett fönster, utan att lyckas. Gärningspersonen har inte kunnat ta sig in i bostaden och därför inte tillgripit något gods, därav blir det ett försök. Med anledning av detta vill polisen informera om vinsten med att ha fönsterlås, och att skruva lister med envägsskruv.

Se bifogad information och foto från Peter Janeflo på Lokusgruppen i Polisområde Uppsala.

 

Under februari månad har polisen kartlagt en gruppering av gärningspersoner, som misstänks för att ha begått ca 60 st bostadsbrott under oktober 2018 fram till februari 2019 i polisregion Mitt, dvs i Uppsala län, Västmanlands län och Gävleborgs län. Förundersökningen pågår, därav förundersökningssekretess.

 

Det finns numera en mailadress för Grannsamverkan i Uppsala. Den går att hitta på vår hemsida polisen.se, genom att söka på ”Grannsamverkan i polisregion Mitt”. Till denna mailadress kan ni och era grannar fortsättningsvis skicka era beställningar av material, kontaktlistor, tips & iakttagelser mm:

 

grannsamverkan-lpo-uppsala-knivsta.po-uppsala@polisen.se

 

Jag vill avslutningsvis informera er kontaktombud som använder er av sociala medier såsom Facebook och Twitter, att gärna följa oss ”Polisen i Uppsala län” i dessa forum. Vi informerar om såväl vårt operativa arbete, såsom vårt brottsförebyggande arbete.

 

Sprid gärna denna information till era grannar!

 

Lycka till med Grannsamverkan!

 

Mvh

 

Områdespolis Ulrika Andersson

Lpo Uppsala & Knivsta

Region Mitt