Hej alla kontaktombud för Grannsamverkan i Uppsala!

 

Jag vill tacka er för visat intresse vid förra veckans informationsmöte på polishuset i Uppsala!

 

Ni var ca 90 st åhörare som aktivt lyssnade och ställde frågor. Min ambition är att dessa möten skall vara informativa och utbildande för er som kontaktombud. Under mötet visade jag några diagram som jag även lovade att skicka ut via mail.

Se bifogade filer.

 

Många av er har hört av sig till mig efter mötet ang önskemål om nya skyltar och klistermärken. Jag har ett begränsat antal skyltar och klistermärken att dela ut, men hoppas att ni alla ska få det ni är i behov av före jul!

 

Jag tog även upp GDPR-lagen och informerade om att jag som kontaktperson på Polisen, endast behöver namn, adress, tfn och mail till er kontaktombud. Till övriga hushåll i er Grannsamverkangrupp behöver jag endast namn och adress.

Se bifogat Brev till kontaktombud för Grannsamverkan.

 

Hur grannar i respektive Grannsamverkangrupp håller kontakt styr inte jag på Polisen över. Och vad jag förstår så använder de flesta Grannsamverkangrupper sig av mail, Facebook, Whatsup, Tryggve eller andra appar, telefoni samt personlig kontakt. Grannar som vill vara med i en Grannsamverkangrupp har då lämnat sitt samtycke till att lämna sina kontaktuppgifter.

 

Detta blir mitt sista utskick över polisanmälda bostadsinbrott i Uppsala under november och december (fram till dags datum).

Se bifogade fil.

 

Lycka till med god Grannsamverkan över jul & nyår!

 

Jag önskar er alla

 

God Jul och Gott Nytt År

 

Mvh

 

 

 

Insp Ulrika Andersson

Områdespolis

Lpo Uppsala & Knivsta

Region Mitt